Уникална инсталация "Ние, вие, те" предшества "Салон на изкуствата" в НДК

2510
Уникална инсталация "Ние, вие, те" предшества "Салон на изкуствата" в НДК

В рамките на 21-то издание на фестивала "Салон на изкуствата" в Националния дворец на културата (НДК) ще бъде представена мултимедийната полиекранна инсталация "Лични местоимения: Ние, Вие, Те".

Официалното откриване ще се състои на 4 май от 18:30 ч. в Мраморно фоайе на Двореца и ще бъде отворена за посетители всеки ден до 17 май. Инсталацията ще бъде на турне на 11 места в осем града.

Леда Милева връчва Голямата награда на "Салон на изкуствата 2012"

Писателката Леда Милева ще връчи тази вечер Голямата награда за принос към българското изкуство и култура на фестивала "Салон на изкуст...

"Ние" това са всъщност "Вие" и “Те”, когато се познаваме. Това казват авторите на мултимедийната инсталация "Лични местоимения: Ние, Вие, Те" - Сава Цонев, режисьорът Петко Манчев и композиторът от Норвегия Вес Рей.

Сближаването и разбирането на "Другия" е особено важно днес, по време на кризи и конфликти. На седем екрана, в затъмнено помещение, на фона на специално композирана музика, ще видим подбрани фотографии. Ще видим ярки образи на хора - от бохемата на София, през лицата на Пловдив, та чак до ромския квартал. Ще видим децата ни, радостите, скърбите, живота ни. Ще се редуват пейзажи, ще клокочат реки, а в целия този визуален микс ще се появяват поетичните картини на художника Кольо Карамфилов. "Другият" е по-малко плашещ, когато бъде опознат.

В инсталацията са включени снимки на фотографите: Арсо Илиев, Георги Кръстев, Кирил Кръстев, Людмил Софрониев, Мариела Панeва, Соня Станкова ("Лицата на Пловдив"), Тина Халкова, Тихомир Пенов, Цветан Чатъшки, Юлиан Георгиев, Велико Балабанов и др., както и фотографии, предоставени от Център „Амалипе”, Фондация „Здраве и социално развитие” – Хесед и от Росен Карамфилов – на произведенията на Кольо Карамфилов.

 

"Говорите ли български?"

Музика, театър, кино и пластични изкуства ще се преплетат на 16-тия Салон на изкуствата. Тази година неговото мото е "Говорите ли бълга...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт