Живописен дует - Васил Петров (художника) и Васил Петров (певеца) в галерия "Арт Маркони" – Варна

25002
Живописен дует - Васил Петров (художника) и Васил Петров (певеца) в галерия "Арт Маркони" – Варна

Българският Рембранд и българският Франк Синатра ще споделят пространството на галерия „Арт Маркони“ - Варна.

Изложбата ще бъде е една провокация, която ще събере на едно място двамата съименници Васил Петров – художника и Васил Петров – певеца, който от известно време се изявява и като художник.

Шестокласник открива своя първа изложба в Русе

Шестокласникът Тодор Колев от ОУ „Иван Вазов“ ще открие своя изложба в регионална библиотека „Л. Каравелов“, с...

Изложбата ще бъде открита на 13 август (четвъртък) от 18:30 часа и ще продължи до 3 септември.

Васил Петров – художника и Васил Петров – певеца са добри приятели, дори рисуваха заедно на пленер в Калугерово, а благодарение на неуморното чудо Кирил Аспарухов най-после ще се съберат отново, този път за съвместна изява в галерия „Арт Маркони“. Това е и поводът експозицията да бъде озаглавена „Другият“.

Макар и контрастни, като начин на интeрпретиране на възприятието си за света и личностно излъчване, в комуникацията помежду си те удивително лесно намират хармония.

Темпераментната, на моменти дори драматична живопис на Васил Петров (художника) поразява с огромния обем информация, завоалирана с чисто художествени и естетски похвати и ясно изведени послания. Дори и чисто сантименталните пейзажи от Канале гранде (Венеция) или Понте Векио(Флоренция), църквата „Света Богородица“ (Пазарджик), театърът във Варна, носят атмосфера на своята значимост не само въздействащи с уникалната си архитектура, но и чрез специфичното авторово изразяване, което ни потапя в тяхната многовековна история, превръщайки ги не просто в изобразени знакови места, а в отломки от вечността.

Арт галерия Le Papillon представя един от най-колоритните български художници - Христо Йотов

„Ако в главата ти не съществува един огромен свят на предизвикателствата, просто си загубен.“ Христо Йотов   Арт га...

Това, което този път впечатлява в любимите сюжети е импресионистичната игра на светлината, която в едри мазки, като щедро извалящи се сребърни и златни монети се сипе над водите и гондолите, над изразяващите различни състояния женски тела, в скупчените облаци, извайващи страстна целувка.

И в тази изложба акцент ще бъде митологичен сюжет – голямо форматната картина „Медуза“, изобразяваща единствената смъртна от трите сестри горгони. По идея на завистливата Атина трите красавици са превърнати в крилати жени-чудовища, имащи змии вместо коси и чиито поглед превръща всичко живо в камък. Но и това не удовлетворява безмилостната Атина, за убийството на Медуза, единствената смъртна сред горгоните, тя избира Персей. От кръвта на Медуза се ражда крилатия Пегас.

Васил Петров (певецът), който от 10 години  освен в музиката намира удовлетворение и в рисуването, пренася в него своята страст към джаза. Темата в неговите абстракции се ражда в момента на съприкосновение с листа, тя следва свободната импровизация на мисълта и емоцията, организирайки ги в общо звучене. Сдържан и овладян до съвършенство на сцената, пред листа той дава воля на сетивата си и оставя те да водят ръката му. Бях нарекла творбите му „едноактни пиеси в черно и бяло“. Те са излети на един дъх и носят магията на състоянието на духа в точно определено време – времето в което са нарисувани.

Пет години Галерия "Арт Маркони" - в компанията на много приятели!

По случай своята пета годишнина, Галерия „Арт Маркони” организира сборна изложба „Маркони и приятели”. В изложб...

Изложбата „Другият“ е още едно цветно и артистично допълнение към богатия културен афиш на Варна.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт