Една по-необикновена книга за оцветяване за възрастни

18373
Една по-необикновена книга за оцветяване за възрастни
Снимка: НакоАрт

NаkOart представя книга за оцветяване за възрастни. Тя съдържа 24 чернобели графики, отпечатани на бял картон (300 гр./м2) и корици с примерно оцветените рисунки (картон - матов ламинат с UV лаков печат).

Може да видите повече за проекта на Facebook страницата.

Авторът на НВО сериала True Detective с криминален роман в България

Галвестън  – островът на злочестата съдба. Никой не си тръгва оттук, без да е платил. Никой не идва тук, без да знае цената....

А ето и посланието от автора на книгата:

Дълго мислих как да се обърна към теб, държащия в ръце плодовете на моя труд. Да те нарека "читател" на книжка за оцветяване би прозвучало самонадеяно и неуместно. Но пък подготвените от мен графики предполагат дейно творческо участие (макар и само съ-участие, по конституция), а не просто оцветяване, така че не мога да те възприема като бояджия, запълващ с цвят предначертаните контури.

Затова...

Уважаеми съ-творецо, в ръцете си държиш книжка със специално нарисувани на ръка и подбрани от мен графики за оцветяване, имащи за цел да развият у теб не само възприятията за форма, но и да отключат творческия ти потенциал за съчетаване на цветовете и най-вече да те потопят във вътрешния ти свят за дълги и неповторими часове, в които ще преоткриеш непозната част от себе си. Навярно сам би се изненадал колко различно ще е усещането ти за формите и цветовете на дадена графика когато започваш и след час работа по нея, например. Вглъбен в себе си ще откриеш нови гледни точки, идващи сякаш отвън. (Някои наричат това "събуждане на страничния наблюдател").

Библиотеката в Асеновград се готви да сключва договори за финансиране

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград е с одобрено проектно предложение по програма на Министерството на кул...

Несъмнено всеки ще изживее по различен начин времето, прекарано насаме със себе си, дори ще даде различно описание на усещанията си за този период, но есенциалното е, че в крайна сметка ще разкрие непознати страни на психиката си. Разбира се, важен е и красивият графичен резултат от нарисуваното.

Сядайки пред чернобялата графика не мисли за завършеното произведение. Набележи си няколко поредни елемента, които да запълниш с един и същ цвят... и просто се остави на течението. Скоро ще те поведе онази част на ума, неподвластна на съзнанието ти. Графиките ще изразят вътрешния ти свят по-добре от хиляди думи. Независимо дали ще нарочиш картината за подарък или ще я запазиш за да украсиш стаята си, например, тя ще съдържа, кодиран в себе си, целия поток от информация, преминала през мозъка ти по време на оцветяването. Всеки път щом ти (или нароченият реципиент) я погледнете, ще разпознаете частта от теб, вложена в нея - експлозия от цвят, посока, форма и емоция, подсъзнателно втъкани в парче хартия.

За да започнеш не се изисква конкретно разположение на духа. Някои смятат подобен вид медитативни упражнения подходящи единствено за хора с желязна психика (а те всъщност най-малко се нуждаят от такива) и препоръчват спокойна атмосфера, предразполагаща музика и т. н. Често животът не ни предлага луксове като комфортна среда или разбиране от околните, именно затова се нуждаем от подобна "арттерапия". Така че, просто вземи книжката и молив или химикалка (ако нямаш никакво друго средство за оцветяване подръка) и започни, независимо от враждебността на средата. Съвсем скоро околният свят ще посмекчи децибелите и ще смени агресивните си светлини с по-приятни и предразполагащи към творчество и релакс. Пък и монохромните графики понякога си стоят съвсем добре, така че не препирай да оцветяваш всичко.

Уважаеми съ-творецо, пожелавам ти приятни и ползотворни мигове над листовете с графики и най-вече над своя вътрешен свят.

За втори път България избира любимата си книжарница

Второто издание на Национален конкурс „Моята любима книжарница“ започна на 9 ноември и ще продължи до 11 декември 2015 г. С...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт