Цветница и Великден ще бъде отбелязан с Фестивал на изкуствата

5362
Цветница и Великден ще бъде отбелязан с Фестивал на изкуствата

Фестивалът на изкуствата и занаятите обявява своето издание, посветено на Цветница и Великден, съчетавайки в едно красотата и традициите на двата празника.

Базарът ще се проведе между 15 и 17 април в хотел "България", София, като ще е отворен всеки ден между 11.00 и 19:30 часа, а входът е свободен.

Цветята и мястото им в българските традиции

Цветята заемат изключително важно място в нашата традиция. Това заяви доц. д-р Вихра Баева от Института по етнология и фолклористика п...

В него ще се включат над 80 изложители, които ще представят своите ръчно изработени предмети на изкуството. Посетителите ще могат да се насладят и да купят от самите автори прекрасни великденски декорации, рисувани яйца, книги, керамика, бижута, аксесоари, дрехи и други.

За гладните ще има и кът със сладкиши и вкусни хапки. Както и в предишните си издания, базарът няма да подмине и хубавото вино, и то специално от арония, вишна и малини, което ще можете да дегустирате на място.

Организаторите са предвидили и широка програма от работилници и игри, насочени към деца и възрастни. В Червения салон ще ги очакват изненади, обещаващи много усмивки и добро настроение. Малчуганите ще могат да се включат в работилници за изработката на великденски яйца, за правене на фигурки от глина и за създаването на великденска украса.

Обичащите да танцуват ще могат да се насладят на класа по класически балет за деца с Нина от балет „Тиара“, а такъв ще бъде предвиден и за големите, които желаят да се докоснат до това изкуство.

Куп занаятчии показват майсторство в Ловеч по време на Цветница

В 17 шатри, за които е отредено специално място на площад „Тодор Кирков“ за Цветница, 22-ма занаятчии ще демонстрират пред ...

Онези, които харесват по-бързите ритми, ще могат да направят първите си крачки в салсата или пък ориенталските танци, а дамите ще имат шанса да усвоят някои трикове в гримирането. Предвиден е и специален семинар за рисуване с къна и как сами да се научим да правим свои красиви рисунки

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт