Стената на Фичето, която промени Дряново

21342
Стената на Фичето, която промени Дряново

Цвят, ентусиазъм, доброволна работа, доза патриотизъм, гарнирани с добро настроение – променят облика на подбалканския град Дряново.

"Въоръжени" с флакони в ръце, артистите от "140 идеи" Венци и Иво нарисуваха графит за чест и слава на Майстора, съобщиха организаторите. Пъстрата рисунка изобразява самия Колю Фичето на стената до историческия мост, построен от бележития български строител.

Идеята да нарисуват 5-метровия графит на Колю Фичето в Дряново е да се върне живота обратно в този красив предбалкански град. Всичко започва с младежите от неправителствената организация "МОГА": "Повечето от нас работят и временно живеят извън града, но посвещаваме свободното си време на него.

Бедствено положение в Габровска област, Централна България се възстановява след бурята

Бедствено е положението в община Трявна, съобщи кметът Драгомир Николов. Той уточни, че бедственото положение е обявено снощи в 23.00 ч...

И след като организирахме две почиствания, кино прожекция и масово залесяване, стигнахме до първия ни по-мащабен проект - реновирането на подпорната стена до историческия мост, строен от майстор Колю Фичето. Отне ни един ден и много доброволчески труд, за да измажем цялата стена с фасаген, за да сме сигурни, че рисунката ще остане дълго", обясняват момчетата.

"Целта на целия този труд бе не само да създадем една уникална туристическа забележителност, но и да покажем на самите дряновци, че има млади хора, които вярват, че промяната е възможна. Защото ние осъзнаваме, че всичко зависи от нас и поехме обединението на хората зад една оптимистична идея в наши ръце", казват още създателите на стената, която промени Дряново.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com