Регионалната библиотека в Сливен обяви конкурс "Библиотеката - моят остров на съкровищата"

71469
Регионалната библиотека в Сливен обяви конкурс "Библиотеката - моят остров на съкровищата"

Регионална библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен обяви литературен конкурс и конкурс за рисунка на тема "Библиотеката - моят остров на съкровищата", съобщиха от културната институция.

Инициативата е по повод 60-годишнината на библиотеката, която ще бъде отбелязана през 2015 година. В литературния конкурс могат да участват деца и юноши на възраст от 7 до 19 години, разделени в три възрастови групи: 7 - 10 години, 11 - 15 години, 16 - 19 години. Всеки участник има право да представи до две литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/, специално създадени за конкурса. Творбите, с обем до пет машинописни страници, трябва да бъдат изпратени на e-mail: reglibsliven@iradeum.com.

Султански ферман за създаването на фабриката на Добри Желязков е сред експонатите на изложба в Сливен

Документална изложба, посветена на текстилното производство ще бъде открита в Сливен на 24 октомври по повод 180 години българска индус...

В конкурса за рисунка могат да участват деца и юноши в същите възрастови групи. Всеки участник има право да представи до две рисунки с размер 35 Х 50 см, рисувани с акварелни или темперни бои.

Отличените литературни творби ще бъдат издадени в сборник, илюстриран с наградените рисунки. Творбите за двата конкурса трябва да са придружени с трите имена, възраст (навършени години), училище, адрес, телефон и e-mail за контакти на участника. Творбите за конкурса за рисунка могат да бъдат донесени лично или да се изпратят на адреса на библиотеката: 8800 гр. Сливен ул. "Никола Карев" 1. Крайният срок за изпращане е 20 декември 2014 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт