Портрет на Коняк

60639
Портрет на Коняк

Изложбата "Портрет на Коняк" ще бъде открита на 3 февруари (вторник ) в галерия за фотография SYNTHESIS от 19.00 часа в присъствието на авторите Петя Чавдарова и Георги Вълчев.

"Портрет на Коняк" e проект, вдъхновен от изчезващите култури, които се стопяват в заличаващия различиятa съвременен свят.

Изложба 50 на 50

На 15.01.2015 г. от 18:00 часа в Галерия „Арт Алея“, ул. Гладстон 51А ще бъде открита изложба „50 на 50“, предс...

Коняк е едно от племената в Нагаланд, североизточна Индия. Войните от племето Коняк са известни като последните ловци на глави.

Следите от почти забравените племенни обичаи, като татуиране, пиърсинг и събиране на трофеи от битки, са обречени да изчезнат със смъртта на днешните старейшини. Проектът е вдъхновен, именно от този феномен като обекти на това изследване са възрастните членове на племето Коняк.

“Избрахме именно Коняк като най-емблематично от всички племена и носещо най-много белези от миналото. Това е художествена и едновременно документална творба, посветена на настоящите възрастни представители на племето, която описва тяхната културна идентичност. Изваждайки ги от ежедневната им среда, ние фокусираме вниманието върху тях самите и белезите на културата им, избледняващи по телата им – точно като самата нея.

За нас този проект всъщност представлява единен портрет на Коняк, който разказва за миналото в сегашно време.

Онова, което нямаме, е в галерия "Лоранъ”

Откриването на изложбата "Онова, което нямаме” се състоя вчера, 12 януари, в галерия "Лоранъ”. Проект – измислен и ор...

Представяме този “Портрет на Коняк” в класически композиции, но запазвайки съвременна визия. Черният фон и единственият светлоизточник кореспондират с усещането ни за място, влизайки в домовете на тези хора. Бамбуковите къщи, в които те живеят обикновено са без прозорци и единствената светлина идва от огнището. “

На 5 февруари (четвъртък) от 19.00 ще има среща с авторите, Петя Чавдарова и Георги Вълчев, в кафе-галерията на ФотоСинтезис Арт Център, бул. ”Васил Левски”57. Te ще представят проекта си и и ще разкажат за времето, прекарано сред племето Коняк.

Изложбата може да видите до 3 март в галерия за фотография SYNTHESIS, София, бул.”Васил Левски”55, до ФотоСинтезис Арт Център.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт