Плевенски художници дариха картини с мотиви от "Кайлъка"

84839
Плевенски художници дариха картини с мотиви от "Кайлъка"

Осем художници от Плевен дариха на Общинския съвет свои картини - живопис, със сюжети от парка "Кайлъка". Дарението бе прието от председателя на Съвета Дарин Ангелов.

Картините ще бъдат експонирани в сградата, където заседават общинските съветници, уточни Ангелов. Той благодари за жеста и заяви, че подкрепата на Общинския съвет към творците от Плевен ще продължи и ще се разширява, съобщава БТА.

Плевен домакинства на национален фолклорен фестивал

Плевен ще е домакин на Четвъртия национален фестивал за българско хоро "Мизия танцува". Това съобщиха организаторите на културното съби...

Дарените творби бяха нарисувани по проект, финансиран от общината. Инициативата бе на Артцентъра "Плевен". От 13 до 23 октомври професионалните художници Огнян Богданов, Сашо Камбуров, Любомир Йотов, Павлин Ковачев, Нина Петрова, Хинко Хинков, Петко Петков, Константин Симеонов участваха в пленер по живопис, наречен "Есента в Кайлъка".

Към тях се присъединиха и малки художници от детската занималня към Артцентъра. Всички рисуваха на открито в парка пред погледите на хората, които се разхождаха. Идеята бе гражданите да станат свидетели на раждането на живописните картини.

Снощи всички участници в пленера показаха 40 от създадените творби. Посетителите на вернисажа бяха изненадани от преоткритата невероятна красота на известния плевенски парк, видян през очите на малките и на големите художници.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com