Пет години Галерия "Арт Маркони" - в компанията на много приятели!

22198
Снимки:

По случай своята пета годишнина, Галерия „Арт Маркони” организира сборна изложба „Маркони и приятели”. В изложбата, която се представя ежегодно, участват всички художници, с които галерията работи.

Празничната програма на „Арт Маркони” започва днес, 15 юни, от 18:30 часа и ще продължи до 1 юли. Галерията подготвя специален каталог, който включва художниците, превърнали се не само в част от успешния старт на „Арт Маркони”, но и неизменно присъствали в афиша. "Арт Маркони" се намира във Варна, ул. "Охрид" 22.

Red Bull CANVAS COOLER за втори път у нас по време на КАПАНА ФЕСТ в Пловдив

Проектът Red Bull Curates CANVAS COOLER, стартирал преди години в Бристол, ще се проведе за втори път у нас. Домакин ще е културната ни...

Щастливи сме, че всеки един от тях приемаме за свой приятел, споделя Ваня Маркова, собственик на "Арт Маркони".

Дългият списък винаги започва и ще продължава да бъде предвождан от любимия приятел Ангел Атанасов/Ачо, като с това искаме да отдадем заслуженото на този напуснал ни неотдавна, невероятен творец. Освен месинговата табелка на стола, отделен за негово почетно място, сборните ни изложби винаги ще включват по една негова творба от личния ни фонд, която няма да се продава.

Още един приятел ще бъде духом с нас – Димитър Манолов. За разлика от Ачо, той остави богата колекция нереализирани творби, които неговата дъщеря предоставя за продажба, като постоянно ще я допълва. Желанието ни е творчеството на този незаслужено пренебрегван автор да стигне до повече свои почитатели, казва Ваня Маркова.

Специални благодарности г-жа Маркова изказва още на  Васил Петров, Ивайло Евстатиев, Любен Пашкулски, Илия Касабов, Огнян Георгиев, Антон Антонов, Румен Михайлов, Стефан Хаджи-Николов, Евстати Маринов и Сейфетин Шекеров. Оценявам, че решихте във Варна да бъдете представяни само от "Арт Маркони", каза Ваня Маркова. И определя всеки един от артистите като неизменна част от афиша и визитката на галерията.

Творба на български художник става пощенска марка в САЩ

Днес Пощенската служба на САЩ пуска марка с портрет на Мая Анджелоу, нарисуван от живеещия в Атланта български художник Росен Райков, и...

Пет години са кратък период да преценим къде сме в класациите за успешност. В същото време са сериозно изпитание на издръжливост за нас и авторите, които ни се довериха, което считаме че сме издържали. Ще бъдем щастливи да споделим празника с вас, приятели и ценители, оказвали ни своята морална и финансова подкрепа. Бъдете с нас!

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт