Международна лятна академия за креативно мислене и дизайн процеси

22753
Международна лятна академия  за креативно мислене и дизайн процеси

Шестима водещи преподаватели по визуални изкуства и дизайн от утвърдени западно-европейски университети (Академия Ритвелд, Амстердам; Кралската академия по изкуства в Хага и Университета Голдсмитс, Лондон) пристигат в София от 29 юни до 10 юли 2015г., за да проведат уъркшопи с участници от България и други страни в рамките на първото издание на Международната лятна академия за креативно мислене и дизайн процеси Know-How / Show-How.

 Основна тема на изследването по време на уъркшопите е град София и неговите жители. Участниците ще изследват и анализират визуалните кодове на града, поведението и модните тенденции по софийските улици, ще научат как да правят свои шрифтове, базирани на архитектурни и градски елементи и как да взаимодействат артистично с публичните пространства.

TELUS International Europe и Street Masters търсят таланти

Третото издание на най-големия международен фестивал за улично изкуство в България извежда победителите в конкурса на международната сц...

Участниците са студенти от творческите дисциплини, професионални дизайнери и представители от други професии от България, Холандия, Швейцария, Франция, Унгария, Кoсово, САЩ, Сингапур и Южна Корея.

Академията предлага и вечерни лекции на поканените ментори и видео прожекции на знакови документални филми в областта на визуалните изкуства. Отворената програма на събитието включва също така дискусия за ролята на твореца днес и неговата социална отговорност. Входът е свободен за всеки желаещ, а пълната програма е достъпна на официалния уеб сайт на събитието (http://knowhowshowhow.org/bg/#openprogramme)

Всички инициативи в рамките на събитието се провеждат в Работилница Трансформатори и Студио Прожектиране, УАСГ, бул. Хр. Смирненски 1.

 

Целта на лятната академия е да предложи едно допълнително обучение за работещите в сферата на творческата индустрия, което да запознава с разнообразни методи и подходи в креативните процеси, стимулиращи развитието на личния творчески потенциал и инициативност. Акцент се поставя върху мисленето в контекст и как се създават творчески коцепции, които имат социален и икономически принос.

Международният арт проект Red Bull CANVAS COOLER за втори път у нас по време на КАПАНА ФЕСТ в Пловдив

Проектът Red Bull Curates CANVAS COOLER , стартирал преди години в Бристол, се проведе за втори път у нас. Домакин бе културната ни сто...

 

 

 

 

 

Връчват престижната награда „Стара Загора“

Тази вечер от 18.00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей ще се проведе тържествената церемония за връчване на Националната...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт