Дядо Добри от пластелин

83176
Снимки:

Улица Цар Симеон в София отдавна е атрактивна не само в етно-частта си - “от другата страна” на Мария Луиза има поне 10 интересности от немасов характер - и тук не говорим за простора с червените шалчета пред фен-магазина на ФК Левски. Ресторанти, филателия, няколко много стари турски къщи и...галерии.

Повечето от тези места/галерии/ателиета съществуват от ентусизъм и с ентусиазъм, имат не толкова големи проекти, но пък нерядко засягат големи теми.

Дядо Добри навършва 100 години днес

100 години на доброта, безкористност и човечност -на толкова става днес човекът, наричан още Светецът от Байлово. Дядо Добри е считан...

Например темата за Съвременния български светец - по принцип и конкретно. Наскоро темата “Жив ли е?” развълнува обществеността, а в същото време човекът ставаше на 100 години. Става въпрос за Дядо Добри, наричан още Светецът от Байлово.

Никъде не е написано, но човек и да няма представа сам се сеща, че образът от изложбата в ателие "Пластелин" (ул. Цар Симеон 48) е специален. Поводът е едновековният му юбилей, а картините са дело на няколко художници, откликнали на призива на ателието да пресъздадат образа както намерят за добре. Резултатът е забележителен - художествената интерпретация на един и същи обект дава чудесна възможност за съпоставяне на стилове и вложен смисъл.

Изложбата можете да разгледате до 31-ви юли от 18 до 20 ч. в ателие "Пластелин", а в случай, че нямате възможност - вижте галерията или страницата на събитието във Facebook.

Дядо Добри през очите на АФП

100-годишен просяк в износени дрехи е почитан като светец в България. Така започва свой материал за Дядо Добри една от най-известните н...

Автор: Facebook група "Аз започвам, ти завършваш"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com