Ателие "Културно-историческо наследство и археология" в русенския музей

72403
Ателие "Културно-историческо наследство и археология" в русенския музей

Какво представляват крепостите и какви са били средновековните граждани научиха в края на първата седмица участниците в професионално ателие „Културно-историческо наследство и археология" към Лятна академия „Бистра и Галина" 2014. Любопитните факти за живота в крепостите бяха представени от музейния педагог Магдалена Трифонова по специално създадената Книга на крепостите.

Петъчното занятие продължи с образователната игра „Археологическа експедиция", в която децата описваха в групи три предмета от различна епоха, а обиколка на централната част на града постави акцент върху архитектурното наследство на Русе.

През изминалата седмица се разгледаха различни теми, сред които „Русе през Възраждането" - с посещение на Пантеона на възрожденците и къща музей „Захари Стоянов", където участниците се срещнаха с историчката Теодора Бакърджиева. Темата „Русе - романтичен и модерен" бе представена в Музея на градския бит, където ги очакваше историята за русенските балове и легендата за красивата Калиопа.

Среща с археолога Стоян Йорданов предстои в началото на новата седмица - в понеделник, 14 юли 2014 г., когато ще посетят Средновековния град Червен и Ивановските скални църкви.


Русенска ученичка спечели награда от конкурс за статии в Уикипедия

Седемнайсетгодишната Нели Кръстева от Русе е носител на трета награда от националния конкурс за статии в "Уикипедия" на тема "Текстилна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт