Асеновград ще празнува две седмици Деня на народните будители

93382
Асеновград ще празнува две седмици Деня на народните будители

Денят на народните будители - 1 ноември, в община Асеновград ще бъде честван в рамките на две седмици. Програмата включва изложби, премиери на книги и екоинициативи. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

На 27 октомври в Градската библиотека ще бъде открита изложба пачуърк на Унгарския културен институт "Дебрецен - градът на цветята". Пак там ще бъде открита и документална фотоизложба под мотото "България в блясък. Възрожденци и възрожденски градове" на Тошо Пейков.

Асеновград ще подпомогне известна актриса

Община Асеновград най-вероятно ще отпусне финансова помощ на актрисата Надя Тодорова. Решението трябва да бъде взето 2 дни преди 89-тат...

От 28 октомври в Историческия музей ще бъде експонирана изложба на Регионалния исторически музей Смолян "Родопски легенди и предания", избрани от колекция "Графика". В чест на празника в "Паисиевата гора" в Градския парк ученици от асеновградските училища ще засадят дръвчета.

Читалището от кв. "Долни Воден" организира библиотечен урок "Дългият път на книгата". Програмата включва още представяне на книгата на Ангел Кръстев "Будители станимашки", рецитал на Виктория Стефанова, посветен на Деня на народните будители, изложба на карикатури на Цочо Пеев и Ириен Трандафилов.

Старинно училище "Св. Георги" ще бъде домакин на фотодокументална изложба "Изселници-преселници", посветена на 80 г. от преименуването на Станимака в Асеновград и на 95 г. от подписването на Ньойския договор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт