Стартира национален конкурс „Словото на младите“ за таланти в различни области на изкуството

43300
   Стартира национален конкурс „Словото на младите“ за таланти в различни области на изкуството

Фондация „Огънят на Орфей” и фондация „Стоил Куцев-Даскала” обявяват национален конкурс „Словото на младите” за таланти в различни области на изкуството. Той е част от проекта „Словото на младите”, финансиран чрез безвъзмездна помощ от програма за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на ЕИП (Норвегия, Исландия, Лихтенщайн) 2009-2014.

В творческата надпревара могат да се включат деца и младежи до 25 години включително, съобщи за медиите ръководителят на проекта Евгения Тагарева. Крайният срок е 10 март 2015 г. Домакин на съревнованието е Езикова гимназия „Пловдив”.

Ани Маринова пред Actualno.com: Помагаме на деца без родителска грижа да открият изкуството

Вече седем години инициативата "Оцвети ми лято" събира деца, лишени от родителска грижа. В инициативата участват 25 деца и младежи, а т...

Журито на конкурса, съставено от творци в областта на литературата и визуалните изкуства, ще присъди следните награди:

1.   Литературно творчество: Награди „Огънят на Орфей” (1, 2, 3 място) – в две възрастови групи: до 14 г. и до 25 г.

2.   Други изкуства (изобразително изкуство, фотография, запис на музикално, танцово, театрално изпълнение и др.) -  (1, 2, 3 място) в три възрастови групи: до 11 г.,  до 16 г. и до 25 г. включително

Ще бъдат връчени и специални награди „ЛЕГЕНДА ЗА РОМИТЕ”. „Разкажете своята легенда за ромите в слово, рисунка, фотография, песен, клип и др., независимо дали сте част от ромската общност или просто искате да я опознаете и да ни я покажете“, отправят покана организаторите.

Приказни изделия от стъкло са представени в София

Третият международен фестивал на стъклото представя традициите и съвременното състояние на художествената стъклообработка в България и ...

Конкурсът „Словото на младите”е на свободна тема, но се очаква в творбите да бъдат застъпени проблеми, свързани с демократични и общочовешки ценности, в това число разбирателството и диалога между различните етноси, въпросът за другия, различния, изборът между добро и зло, желанието да бъдем съпричастни, казаната или премълчана добра дума.

Дайте воля на своите творчески умения и желание да споделяте! Експериментирайте със слово, форми, цвят, различни техники. Провокирайте!, призовават организаторите от фондации „Огънят на Орфей” и „Стоил Куцев-Даскала”.

Творбите трябва да бъдат изпратени до 10.03.2015 г. по пощата на адрес: гр.Пловдив - 4000, П.К. 363, Фондация „Огънят на Орфей”, за конкурса. Подателят е необходимо да попълни собствено, бащино и фамилно име, адрес, телефон, електронен адрес (e-mail), учебно заведение.

Повече за конкурса „Словото на младите” може да научите на сайта: www.slovotonamladite.com

И това е селфи, но с идея

Правейки и публикувайки в социалните мрежи своето „селфи” хората искат да се представят пред света в най-добрата си светлин...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт